woensdag 22 september 2010

AEX

De AEX laat vanaf de lows van begin deze maand een vreemdsoortig patroon zien. Zowel in het bear- als ook in het bullscenario valt er wel wat van te maken maar mooi is anders.

In het bullscenario kan een volledige impuls gezet zijn; de groene Minute [i].
Met een lange subgolf 1 (paars) zijn de verhoudingen zoek, laat staan dat er volgens de normaalwaardes koersdoelen zijn te berekenen voor de groene Minute [i].

Een belangrijke aanwijzing voor een geplaatste groene [i] is het neerwaarts doorbreken van de 333.77. Ideaal koersdoel voor de groene Minute [ii] is in dat geval de 323.0 met als alternatieven de 326.8 en 330.5. En dat hopelijk in een duidelijk correctief patroon.


In het bearscenario moet – gerekend vanaf de 308.47 – een Double ZigZag de blauwe Minor 2 gaan plaatsen. Aan de laatste ZigZag ontbreekt alleen nog een geplaatste zwarte Subminuette c.
Ideaal koersdoel hiervoor ligt in de zone 346.4 / 348.2.

Vandaag heeft de AEX vrijwel exact de lengte gekregen van 0.618 van de zwarte a; een niet ongebruikelijke lengte voor een C-golf. Hiermee zou de Double ZigZag (en dus de blauwe Minor 2) afgerond kunnen zijn.
Ook hier is het doorbreken van de 333.77 een aanwijzing maar dan wel van uiterst speculatieve aard. Onder de 323.0 lijkt het er meer op. Belangrijker is nog dat het patroon impulsief moet zijn

 
| Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha | Premium Blogger Themes |