zaterdag 25 januari 2014

DAX

De #DAX verliest op weekbasis 4.17% van zijn indexwaarde (- 338.7 indexpunten). Ondanks dat we voor een grotere daling terug moeten naar 2011 blijft de DAX binnen de uptrend en behoudt het de mogelijkheid om binnen het opwaarts trendkanaal een HigherLow te plaatsen. De kracht van de daling belooft echter niet veel goeds.

In de daggrafiek doorklieft de DAX het 0.618 fibo-niveau en neemt daarbij afstand van de gap van donderdag. Technisch ligt er weinig steun richting de low uit april van dit jaar.

In de 1/4de –daggrafiek is de versnelling in de daling goed te zien. Bij een eventuele opwaartse correctie mag weerstand verwacht worden rond de 8000 en daarboven op de onderkant van de gapwindow. Zelfs een dergelijke correctie zou geen afbreuk doen aan de trendrichting.

Sewll the Rips


In de DT-tmeframes is – als tegenhanger van ‘Buy the Dips - het adagium ‘Sell the Rips’.
Hierboven de kleinere timeframes van de FCE (CAC-futures) waarbij in de koersbars de rode dots domineren. Daar waar gele dots verschijnen is sprake van een countertrend.

AEX - DagAnalyse

De #AEX sluit de dag positief af met een winst van 0.95% (+ 3.15 indexpunten). De dagcandle is een inside candle verpakt in Doji-vorm die relatief hoog in de vorige candle sluit. Een en ander representeert twijfel ten aanzien van het al dan niet voortzetten van de downtrend.
De Low van gisteren op 330.98 kan in de daggrafiek heel goed in aanmerking komen voor een LowerLow maar dan zal de AEX de komende dagen wel richting noorsdoosten moeten koersen.

In 1/4de–daggrafiek wordt de LowerLow al geregistreerd. Het herstel is – in relatie tot de daling – minimaal en komt tot nu toe niet verder dan het (magere) 0.238 fibo-niveau. Voor een neutralisatie van de downtrend kan een HigherLow zorgen maar daar is in dit timeframe vooralsnog geen spoor van te bekennen.

CAC

De #AEX, #DAX en #CAC laten in indexpunten een stevig herstel zien. Ten opzichte van de daling vanaf vorige week woensdag zien we in de indices een 0.382 fibo-correctie en hier en daar een (minor) HigehrLow.
Elk timeframe heeft zijn eigen ‘houdbaarheidsduur’. Kleinere timeframe zijn inmiddels gedraaid naar een uptrend. In de hier getoonde 1/4de–daggrafiek moet het ‘reparatiewerk’ nog wel even aanhouden voor hier sprake is van een trendchange.

 
| Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha | Premium Blogger Themes |